1. خانه
  2. قرنیز
  3. قرنیز چیست و نحوه اجرا آن

قرنیز چیست و نحوه اجرا آن

قرنیز

جهت خرید قرنیز در سایز های مختلف روی این لینک کلیک کنید و برای خواندن متن درباره قرنیز ادامه را بخوانید:

https://araplastprofil.com/product-category/gharniz/

قرنیز چیست و نحوه اجرا آن چگونه است؟

قرنیز قطعه ای از جنس MDF، PVC، چوب یا سنگ است که در پایین ترین قسمت دیوارها و محل تقاطع دیوار با کف ساختمان به صورت نواری با ارتفاع کم اجرا می شود، استفاده از قرنیز نوعی از کم هزینه ترین روشهای تزیینی در دکوراسیون داخلی محسوب می شود.

استفاده از این ابزار علاوه زیبایی بخشی دیوار ها در عدم انتقال رطوبت و عدم آسیب گوشه های دیوار تأثیر دارد، امروزه انواع متنوعی از قرنیز در بازار وجود دارد که شما میتوانید با توجه به نیازتان آن ها را خریداری کنید، این ابزار در رنگ و اندازه های متفاوتی ساخته می شود، به طور معمول ارتفاع قرنیزها 7 ، 9 ، 11 و 15 سانتی‌متری می باشد که از آن ها متناسب با دیوارهای کم ارتفاع و بزرگ استفاده می شود.

قرنیز
قرنیز

کاربرد قرنیز

ممکن است برای شما نیز سؤال پیش آمده باشد که کاربرد استفاده از قرنیز چیست و آیا استفاده از آن برای ساختمان ضرورت دارد؟ در ادامه به بررسی کاربرد های قرنیز می پردازیم.

  1. زیبایی بخشی به دیوارها

استفاده از قرنیزی که با سایر بخش های ساختمان ازجمله دیوار و پوشش کف هماهنگی داشته باشد موجب افزایش زیبایی فضای داخلی ساختمان می شود.

استفاده از قرنیز در دکوراسیون داخلی مدرن امروزی حائز اهمیت بوده است و جلوه و زیبایی خاصی به فضای داخلی ساختمان می دهد.

  1. عدم انتقال رطوبت

دیوارها معمولاً حساسیت زیادی نسبت به رطوبت و آب دارند، وجود قرنیز از انتقال رطوبت موجود در کف به دیوار جلوگیری می کند.

  1. جلوگیری از آسیب به نواحی داخلی و گوشه های دیوار

برخورد اثاثیه و اشیا از جمله جاروبرقی، اسباب بازی های کودکان و… به گوشه های دیوار موجب آسیب در آن نواحی میشود، استفاده از قرنیز از آسیب به این نواحی جلوگیری می کند.

  1. قرنیز
    قرنیز

    امکان عبور کابل و سیم ها در قرنیزها

معمولاً در پشت قرنیزها فضایی خالی تحت عنوان فضای پاشنه ای ایجاد می شود که سیم های تلفن و برق و… از داخل آن فضا عبور داده می شوند، امکان ایجاد فضای خالی در پشت قرنیز سنگی و سرامیکی وجود ندارد.

  1. مخفی کردن درز انبساط در کف‌پوش ها

به دلیل تغییرات دما امکان انبساط و انقباض کفپوش هایی همچون پارکت لمینیت در طول سال وجود دارد، به همین دلیل جهت جلوگیری از آسیب به آن ها هنگام نصبشان حدود 8 میلی متر از کناره های پارکت تا دیوار فاصلی خالی گذاشته میشود تا توسط قرنیز ها پوشانده شوند.

  1. کاهش میزان گرد و خاک در دیوار

وجود قرنیز ها از کثیفی و خاک نشستن روی لبه های پایینی دیوار جلوگیری کرده و نظافت آن ها را ساده تر می کند.

انواع قرنیز از نظر جنس

قرنیز ام دی‌اف (MDF)

یکی از زیباترین و کاربردی ترین قرنیزها که خرید آن بسیار مقرون به صرفه است قرنیز ام دی اف می باشد، ام دی اف نوعی فیبر با چگالی متوسط است، اگرچه قرنیز ام دی اف تا حدودی در مقابل رطوبت و آفتاب مقاوم است اما توصیه می شود که به صورت مستقیم در معرض رطوبت و نور آفتاب قرار نگیرد، این قرنیز سبک بوده، روکش آن در برابر خط و خش مقاومت بالایی دارد و در رنگ ها و طرح های مختلفی در ارتفاع 7 و 9 سانتی متری تولید می شود.

قرنیز چوبی

این نوع قرنیز از چوب انواع درختان از جمله گیلاس، گردو، کاج، بلوط و… تولید می شود و جهت افزایش طول عمرشان با مواد شیمیایی مقاوم می شوند، امکان نصب این قرنیز در هال، پذیرایی و راه پله وجود دارد، این قرنیز نسبت به رطوبت حساس بوده، امکان خورده شدگی توسط حشرات دارد و قیمت بالاتری نسبت به نوع ام دی اف دارد.

قرنیز
قرنیز

قرنیز سنگی

قرنیز سنگی از قدیمی ترین انواع قرنیزها است که از سنگ هایی همچون گرانیت، مرمریت و تراورتن تولید میشود، ارتفاع این قرنیز معمولاً 10 سانتی متری است و در دو نوع ساده و طرح دار قابل تولید است، این نوع قرنیز با پوشش کف سنگ و سرامیک هماهنگی بیشتری داشته و امروزه کاربرد کمتری در ساختمان ها و دکوراسیون داخلی دارد.

قرنیز سنگی وزن زیاد و مقاومت کمتری نسبت به سایر قرنیز ها دارند، برای کف پوش های لمینیت مناسب نبوده و تنوع رنگی شان محدود است، قیمتشان نیز بالا می باشد و برای نصب به ملات ماسه و سیمان نیاز دارند.

قرنیز سرامیکی

جنس این قرنیز با توجه به آن نام سرامیک است، قرنیز سرامیکی مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آب دارد، قیمت بالایی دارد و تنوع رنگ و طرح آن کم است، از این جهت طرفداران کمتری دارد، این قرنیز با سرامیک های کف و دیوارها قابلیت هماهنگی و ست شدن دارد و قابلیت استفاده در مکان هایی همچون حمام و اتاق هایی با دیوارهای سرامیکی را دارد.

قرنیز پی وی سی (PVC)

قرنیز پی وی سی از چند لایه پلاستیکی تولید می شود، ظاهر این قرنیز شبیه به قرنیز چوب و ام دی اف می باشد اما با توجه به جنسش نسبت به قرنیز چوبی طول عمر بیش تر و مقاومت بیشتری در برابر رطوبت و آب دارد، امکان رنگ کردن نداشته و احتمال رنگ پریدگی آن در برابر نور مستقیم آفتاب وجود دارد.

قرنیز پی وی سی در انواع قرنیز پی وی سی 9 سانت و قرنیز پی وی سی 7 سانت و قرنیز پی وی سی 10 سانت و قرنیز پی وی سی ورساچه توسط آراپلاست پروفیل تولید و عرضه می گردد.

قرنیز
قرنیز

قرنیز پلاستیکی

قرنیز پلاستیکی امکان رنگ شدن نیز دارد، نصب و نگهداری آن ساده است، اگرچه این نوع از قرنیز بسیار بادوام است اما در مقابل نور خورشید حساسیت بالایی دارد و قابلیت اشتعال آن نیز بالا می باشد.

قرنیز پلاستیکی (قرنیز پلی استایرن)

این نوع قرنیز از انواع قرنیز پی وی است که ظاهری شبیه بو چوب داشته و نصب آن بسیار ساده است.

قرنیز رادیاتوری

قرنیز حرارتی یا گرمایشی از جنس آلومینیوم یا ترکیب آن با مس تولید میشود که آب گرم پکیج وارد آن شده و شبیه به رادیاتور عمل می کند، در نتیجه این قرنیز علاوه بر ایفای نقش قرنیز به گرم کردن خانه در فصل زمستان نیز کمک کرده و فضا را گرم می کند.

عوامل مؤثر در انتخاب قرنیز

عوامل مختلفی در انتخاب قرنیز تأثیر دارند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

  1. رنگ قرنیز
  2. جنس دیوار
  3. نوع کاربری اتاق (اتاق خواب، هال و…)
  4. نظافت و نگهداری قرنیز
  5. قیمت قرنیز

رنگ قرنیز

انتخاب و خرید قرنیز به رنگ سایر المان های موجود در دکوراسیون تان همچون رنگ پارکت، دیوار و… بستگی دارد، برای ایجاد کنتراست بیشتر میتوانید از قرنیز رنگ متضاد با پارکت استفاده کنید، همچنین امکان استفاده از قرنیز رنگ های روشن یا هماهنگ با پارکت وجود دارد.

قرنیز
قرنیز

ویژگی های قرنیز با کیفیت

  1. مقاومت در برابر رطوبت و ضد آب بودن
  2. مقاومت در برابر حشرات
  3. مقاومت در برابر فرسودگی
  4. دوام بالا
  5. دارای قابلیت انعطاف
  6. دارای قابلیت بازیافت
  7. ضد خط و خش
  8. سازگاری با محیط
  9. قابلیت حمل آسان

 روش نصب و نحوه اجرا قرنیز

روش های نصب قرنیز با توجه به جنس و نوع آن و همچنین جنس دیوار متفاوت می باشد، همانطور که اشاره شد قرنیزها در جنس های مختلفی تولید می شوند که با توجه به جنسشان به وسیله ابزاری همچون پیچ و رول‌پلاک، میخ، چسب بی رنگ و یا ملات ماسه و سیمان به دیوار وصل می شوند.

پپیشنهاد می شود که نصب قرنیز را به نصاب های متخصص بسپارید، جهت نصب قرنیز محل نصب را از هر گونه کثیفی و گرد و غبار کاملاً تمیز کنید، نصاب با استفاده از گونیای واشو زوایای مورد نیاز را اندازه گیری میکند، گوشه دیوارها و قیمت های زاویه دار سخت ترین مراحل در نصب قرنیز شمرده می شوند، عدم نصب صحیح آن ها موجب ترک خوردگی و تغییر شکل قرنیز می شود.

هنگام نصب قرنیزها را تا حد امکان برش ندهید، چرا که امکان ایجاد درز در ما بین قطعات وجود دارد، در صورت نیاز به برش، قرنیز را به وسیلهٔ اره برقی گرد بر برش دهید زیرا این اره توانایی برش قطعات قرنیز با زوایای مختلف در کنج دیوارها را دارا بوده و به برش قرنیز با زاویه 45 و 90 برای گوشه های دیوار می پردازد.

مراحل نحوه اجرا و نصب و قرنیز

  1. استفاده از ابزاری همچون قرنیز، اسکوتی، اره، مداد، متر نواری، سمباده، چسب، میخ، بتونه، قلم و رنگ
  2. استفاده از متر نواری و گونیا واشو جهت محاسبه ابعاد
  3. برش قرنیز ها در ابعاد اندازه گیری شده با اره
  4. چسباندن قرنیز به دیوار از گوشه ها
  5. محکم کردن قرنیز های چسبانده شده با میخ
  6. پوشاندن میخ های قابل مشاهده با بتونه
  7. پوشاندن فضای خالی بین قرنیز و کفپوش با استفاده از ابزار اسکوتی
  8. استفاده از پوشاننده های اکلیریکی در صورت عدم تقارن در دیوارها
  9. سمباده کشیدن و رنگ کردن قسمت های مورد نیاز
قرنیز
قرنیز

نحوه کندن قرنیز

در صورتی که تمایل به نصب قرنیز های جدید دارید، کندن آن ها بسیار ساده است و امکان این این کار توسط خودتان وجود دارد.

قیمت قرنیز

قرنیز ها با توجه به جنس، ابعاد و سایر عوامل دارای قیمت های متفاوتی می باشند، شما همراهان گرامی می توانید از طریق تماس با شماره های درج شده در سایت آراپلاست پروفیل از قیمت ها مطلع شده و قرنیز مناسب و با کیفیت مورد نیازتان را با توجه به قدرت خریدتان تهیه کرده و سفارش دهید.

قرنیز
قرنیز

برش قرنیز

باید از برش قرنیز در هنگام نصب خودداری کرد، چرا که با ایجاد برش ممکن است درز هایی بین قطعات ایجاد شوند، زمانی که می خواهید قرنیز را برش دهید باید دقت داشته باشید، برش قرنیز را باید با استفاده از اره برقی خاص و یا اره برقی گردبر و با استفاده از تیغه های مناسب جنس قرنیز انجام شود.

اره گردبری که استفاده می شود باید بتوان با آن برش قطعات قرنیز با زاویه های مختلف برای نصب قرنیز در کنج دیوار ها انجام داد، به این صورت که با برش دادن زاویه 45 درجه قرنیز بتوان گوشه دیوار که 90 درجه است را ایجاد بنمایید.

برای سفارش محصولات با شماره (02155005302) تماس بگیرید و یا جهت خرید سایر محصولات روی نام محصول دلخواه کلیک کنید : قرنیزنبشیروکوبابزار اسکوتی

نوشته قبلی
نبشی ثابت چیست و کاربرد نبشی
نوشته بعدی
بهترین قرنیز برای کف سرامیک چیست؟

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • قاضی احمر
    سپتامبر 21, 2022 19:23

    اگه تماس بگیریم متراژ خونه رو بگیریم مارو راهنمایی می کنید چه مقدار قرنیز لازم هست و هزینه خریدش از شرکت تون رو میگید؟

    پاسخ
  • میثم مقانلو
    دسامبر 23, 2023 19:44

    سلام اگه از خودتون قرنیز بگیریم چسبش هم دارید برامون بفرستید که خودم نصبش کنم؟

    پاسخ
    • عرض ادب و احترام بله هنگام ثبت سفارش چسب هم سفارش بدبد ارسال میشه براتون

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید